Србачка гимназијалка Андреа Ивановић пажњу привлачи бројним талентима: Новинарка осваја фудбалске турнире

Дејан Јовичић
Србачка гимназијалка Андреа Ивановић пажњу привлачи бројним талентима: Новинарка осваја фудбалске турнире

Србац - Ученица трећег разреда гимназије из Српца Андреа Ивановић већ годинама успјешно барата новинарским пером, а пажњу плијени и другим талентима, па је тако прави чаробњак за фудбалску лопту, што је помало неуобичајено за дјевојчице.

На традиционалном турниру у Ситнешима код Српца са својом екипом освојила је прво мјесто и била међу најбољим стријелцима.

Успјешна је и у другим спортовима, па је тако редован члан одбојкашке секције, а без премца је и у трчању јер је двије године заредом заузимала друго мјесто на такмичењима у свом узрасту.

- Док сам похађала основну школу учествовала сам и на спортским такмичењима у кошарци и рукомету. Велики сам заљубљеник у спорт и нисам превише оптерећена резултатима, водим се оним да је важно учествовати, а резултати дођу сами од себе - рекла је Андреа.

Члан је новинарске секције у Центру средњих школа "Петар Кочић" у Српцу, што није остало незапажено јер је двије године заредом добијала награду за најистакнутијег новинара школе.

Својим надахнутим текстовима и причама које се објављују на интернет страници школе изазвала је пажњу не само ученика, већ и читалачке публике свих генерација.

- Пишем још од првог разреда, односно од самог почетка средње школе, а жеља ми се јавила сасвим спонтано, када смо на часу српског језика обрађивали функционалне стилове. Тада сам примијетила да посједујем дар за писање новинских чланака. Награда коју сам добила била је неочекивана, али ми много значи што су се моје залагање и труд исплатили - рекла је Андреа.

Посебан таленат исказала је за књижевно-умјетнички стил писања, који јој даје више слободе и могућности да покаже своју креативност.

У основној школи је често писала краће приповијетке, а сада се труди бавити неким озбиљнијим књижевним радовима.

- Новинарством се планирам и даље бавити, барем у слободно вријеме, а да ли ће то постати моје животно опредјељење показаће вријеме - каже Андреа.

Ђак генерације

Андреа Ивановић посједује и друге таленте, тако да не чуди што је била успјешна на такмичењима у знању, а била је чак и ученик генерације у основној школи у Ситнешима. Освојила је прво мјесто на школском и општинском такмичењу из историје у седмом разреду, а учествовала је и на такмичењима из физике, математике и вјеронауке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана