Спремају ли се нова искључења из СДС-а?

ATV
Спремају ли се нова искључења из СДС-а?

Бањалука - Спремају се нова искључења СДС-ових функционера, а из партије би, пишу медији, могао да буде искључен потпредсједник странке, Драго Бундало, и то, због изношења мишљења супротног од оног које заступа руководство партије.

Он је други СДС-овац из Приједора за којег се спекулише да би могао да буде избачен из странке, јер је на леду, наводно и Душан Берић, некадашњи посланик те партије.

Драго Бундало за АТВ каже да је за те тврдње чуо из медија, сматра да бројна искључења из странке нису добра, те да није урадио ништа што би било основ за његово искључење.

"Ја сам из медија чуо да се прича о некаквом мом искључењу у које ја сумњам, значи не вјерујем, јер ја све до сад што сам иступао, иступао сам на органима странке, тј. на предсједништву и на ГО. Свако искључење из странке није добро, ја и даље нећу коментарисати све те наводе, чекам значи скупштину," рекао је Бундало.

Извори унутар СДС-а, за АТВ откривају да искључење Драге Бундала не би било у складу са статутом странке и да је у питању само покушај притиска на поједине чланове страначке скупштине. Скупштина СДС, која ће, како сазнајемо, засједати средином децембра, требало би да именује комисију за унутарстраначке изборе, а лидер СДС-А, Вукота Говедарица, тврди извор из те партије, појединцима не вјерује, па причом о искључењу на њих врши притисак. Говедарица застрашује чланство, и гази сопствена обећања, написао је недавно у саопштењу Милован Бјелица.

За АТВ, Бјелица каже да га је посебно изненадила кандидатура Говедарице за Вијеће народа.

Милован Бјелица је пред недавну сједницу ГО СДС-а у Источном Сарајеву руководству странке предао списак потписа 150 чланова странке, који траже ванредну сједницу скупштине странке, како би се, осим о финансирању кампање, причало и о позицији лидера партије Вукоте Говедарице. Комсија која је утврђивала аутентичност потписа, закључила је, како сазнаје АТВ, да је захтјев непотпун и неоснован, јер није приложен разлог за одржавање сједнице. Није признат ни један од 40 потписа из Добоја, уз образложење да је тај градски одбор распуштен. Од чланова распуштеног добојског одбора стиже порука да су они и даље чланови скупштине, и да Вукота Говедарица покушава да елиминише оне који желе његову смјену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана