Sporne Crnatkove instrukcije

Ž. D.
Sporne Crnatkove instrukcije

Sarajevo - Rasprava u okviru disciplinskog postupka protiv ambasadorke BiH u Holandiji Mirsade Čolaković, koju ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak tereti za nepostupanje na osnovu njegove instrukcije, nedostavljanje pisma primaocu i otvaranje zatvorene pošte članova Predsjedništva BiH, počelo je juče u Sarajevu.

Čolakovićeva je odbacila krivicu na osnovu svih tačaka disciplinske prijave, dok je njena odbrana tražila izuzeće članova disciplinske komisije i osporava osnovanost donošenja odluke o pokretanju postupka, te tvrdila da je predsjedavajući komisije Marinko Avramović u sukobu interesa, a svi zahtjevi i prigovori odbrane su odbačeni.

Čolakovićeva je rekla da joj je Crnadak pisanom instrukcijom 13. februara naredio da ne smije imati nikakvu komunikaciju i korespondenciju sa Međunarodnim sudom  pravde u Hagu bez jednoglasne  odluke Predsjedništva BiH. Ona je ustvrdila da joj je već 15. februara Crnadak poslao pismo i u njemu tražio  da ga uputi Međunarodnom sudu pravde u Hagu, bez obzira što joj je zabranio da komunicira sa tom institucijom.

Problem sa Čolakovićevom je nastao nakon što je tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić saopštio da je otvarano pismo koje mu je putem Ambasade u Holandiji upućeno iz Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana