Спорне Црнаткове инструкције

Ж. Д.
Спорне Црнаткове инструкције

Сарајево - Расправа у оквиру дисциплинског поступка против амбасадорке БиХ у Холандији Мирсаде Чолаковић, коју министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак терети за непоступање на основу његове инструкције, недостављање писма примаоцу и отварање затворене поште чланова Предсједништва БиХ, почело је јуче у Сарајеву.

Чолаковићева је одбацила кривицу на основу свих тачака дисциплинске пријаве, док је њена одбрана тражила изузеће чланова дисциплинске комисије и оспорава основаност доношења одлуке о покретању поступка, те тврдила да је предсједавајући комисије Маринко Аврамовић у сукобу интереса, а сви захтјеви и приговори одбране су одбачени.

Чолаковићева је рекла да јој је Црнадак писаном инструкцијом 13. фебруара наредио да не смије имати никакву комуникацију и кореспонденцију са Међународним судом  правде у Хагу без једногласне  одлуке Предсједништва БиХ. Она је устврдила да јој је већ 15. фебруара Црнадак послао писмо и у њему тражио  да га упути Међународном суду правде у Хагу, без обзира што јој је забранио да комуницира са том институцијом.

Проблем са Чолаковићевом је настао након што је тадашњи предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић саопштио да је отварано писмо које му је путем Амбасаде у Холандији упућено из Међународног суда правде у Хагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана