Споразуми Сарајева и Скопља основ за унапређење Сарадње

Срна
Споразуми Сарајева и Скопља основ за унапређење Сарадње

Сарајево - Чланови Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и Младен Иванић, те предсједник Владе Македоније Зоран Заев оцијенили су данас у Сарајеву да је најављено отварање директне авионске линије између Сарајева и Скопља, те потписивање низа споразума, као што су признавање возачке дозволе и прелазак границе са личном картом, основ за даље унапређење економске сарадње и трговинске размјене између двије земље.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да су саговорници констатовали да између двије пријатељске и блиске земље нема отворених питања, штавише, нагласили су да су политички односи изузетно добри.

Заев је упознао је чланове Предсједништва БиХ са актуелном социополитичком ситуацијом у његовој земљи и њеним евроатлантским путем за који цијени да нема алтернативу.

Чланови Предсједништва БиХ изразили су задовољство због формирања нове владе и стабилизације прилика у Македонији, сматрајући да је тако упућена снажна порука цијелом региону да је могуће направити озбиљан искорак ка стабилности земље и просперитету њених грађана.

Састанку је у име предсједавајућег Предсједништва БиХ Драгана Човића присуствовао његов савјетник Тугомир Чуљак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана