Споразум о заједничком наступу СНСД-а и СРС на локалним изборима

Срна
Споразум о заједничком наступу СНСД-а и СРС на локалним изборима

Источно Сарајево - Општински одбори /ОО/ СРС-а и СНСД-а у Источном Новом Сарајеву данас су потписали споразум о коалиционој сарадњи на предстојећим локалним изборима.

Предсједник ОО СНСД-а Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је на конференцији за новинаре да споразум подразумијева и обавезујућу подршку СРС-а кандидату СНСД-а за начелника општине на наредним изборима, који ће, највјероватније, бити заједнички кандидат двије странке.


Подсјећајући да је СРС и на локалним изборима 2012. године подржао кандидата СНСД-а за начелника општине Источно Ново Сарајево, Ћосић је рекао да су данашњем потписивању споразума о коалиционој сарадњи претходили преговори ради дефинисања општег циља.

"Наш је циљ не споразум ради власти, него споразум ради вршења власти на корист општине и грађана", истакао је Ћосић, који је начелник општине Источно Ново Сарајево, и додао да овај споразум не искључује сарадњу са осталим партијама, невладиним и удружењима грађана о широј подршци заједничком кандидату и заједничком наступу на предстојећим изборима.

Предсједник ОО СРС-а Дејан Шантић навео је да је ово трећи споразум СРС-а и СНСД-а о заједничком наступу на локалним изборима.

"Први пут, 2008. године, нисмо имали успјеха, за разлику од избора 2012. године", рекао је Шантић, који је саопштио да је СРС-у приступио комплетан Општински одбор ДНС-а Источно Ново Сарајево.

Одлуку о приступању СРС-у окупљенима на конференцији за новинаре образложио је некадашњи члан Главног одбора ДНС-а Дејан Берјан, који је подсјетио да је у новембру прошле године дошло до кадровских промјена у овој странци на подручју Сарајевско-романијске регије, укључујући и Источно Ново Сарајево.

"Проблем је наступио када су на челна мјеста у странци на подручју Сарајевско-романијске регије постављени људи који нису били у ДНС-у, људи из других партија", рекао је Берјан.

Он је додао да је одлука о преласку у СРС произашла из дугогодишње добре сарадње ове двије странке.

"На предстојећим изборима желимо да покажемо јединство и снагу", поручио је Берјан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана