Списак свих муџахедина са држављанством БиХ

erbiancafe.com
Списак свих муџахедина са држављанством БиХ

Бањалука - Бошњачке власти су послије потписивања Дејтонског споразума шаком и капом дијелиле држављанства БиХ муџахединима и арапским борцима који су ратовали на страни Армије БиХ!

У посједу портала српскацафе.цом налази се списак са именима 741 припадника злогласног одреда "Ел муџахедин", њиховим личним подацима, адресама становања, као и датуми када су примљени у бх. држављанство. Поред тога, на списку се поред имена нових држављана БиХ прецизно наводи и назив органа власти у Федерацији БиХ преко којег су муџахедини примљени у бх. држављанство, као и имена службеника који су их евидентирали у матичне књиге.

"Ријеч је о списку којег су направиле америчке обавјештајне службе недуго након терористичких напада на САД 11. септембра 2001. године. Американци су тада прикупљали прецизне податке о свим арапским борцима и бившим припадницима "Ел муџахедина" након што је откривено да је један број терориста, који су извршили напад на Њујорк и Вашингтон, за вријеме рата боравио у БиХ и да су се борили на бошњачкој страни", откривају извори СрпскаЦафе из обавјештајно-безбједносних кругова.

Они додају да се значајан број лица са наведеног списка и данас налази у БиХ, попут злогласног Ајмана Авада, главног официра за безбједност одреда "Ел муџахедин", који несметано живи у зеничком приградском насељу Перин хан.

Авад се на списку којег налази на страни 118. под редним бројем 77.

"Такође, један број муџахедина са списка, који су добили држављанство БиХ, данас се налази у Сирији и Ираку. У тим земљама ратују на страни терористичке Исламске државе", истичу саговорници портала српскацафе..

Највише Сиријаца

На списку од 741 припадника "Ел муџахедина", који су послије завршетка рата у БиХ добили бх. држављанство, убједљиво највише је Сиријаца – чак 108. Послије њих слиједе Египћани, од којих је 87 примљено у бх. држављанство, затим Јорданаца 80, Суданаца 76, Алжираца 75, Тунижана 49, Турака 43.

Цјелокупан списак имена муџахедина који имају држављанство БиХ прочитајте на ОВОМ документу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана