Špirić: Nećemo ispunjavati želje

Ž. D.
Špirić: Nećemo ispunjavati želje

Sarajevo - Zajednička komisija Parlamenta BiH za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) postupiće u skladu sa zakonom i poslovnikom o radu ove komisije i ništa mimo toga neće preduzeti, rekao je za "Glas Srpske" predsjedavajući komisije Nikola Špirić.

- Ne pada nam na pamet da ispunjavamo nečije želje i zahtjeve. Još nisam dobio zaključak Predstavničkog doma Parlamenta BiH i ne mogu ništa više da kažem - rekao je Špirić komentarišući zaključak Predstavničkog doma Parlamenta BiH prema kojem ova komisija treba da ispita navode iznesene u programu Radio-televizije RS da su ministar bezbjednosti Dragan Mektić, OBA i neke strane obavještajne službe učestvovale u organizovanju protesta opozicije u Banjaluci održanim 14. maja.

Član Zajedničke komisije Sredoje Nović rekao je da će sagledati da li je usvojeni zaključak u skladu sa nadležnostima komisije i na osnovu toga donijeti odluku.

- Smatram da nema smisla da se zalazi u slobodu medija. Uostalom, šta bi značilo da neko nalaže da se uđe u sve medijske kuće, jer takvih izjava ima na stotine - rekao je Nović.

Zaključak je usvojen na prijedlog poslanika SDS-a, a protiv njega glasali su jedino poslanici SNSD-a, koji smatraju da je tendenciozan i da je tim pitanjem trebalo da se bavi Narodna skupština RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana