Шпирић: Нећемо испуњавати жеље

Ж. Д.
Шпирић: Нећемо испуњавати жеље

Сарајево - Заједничка комисија Парламента БиХ за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) поступиће у складу са законом и пословником о раду ове комисије и ништа мимо тога неће предузети, рекао је за "Глас Српске" предсједавајући комисије Никола Шпирић.

- Не пада нам на памет да испуњавамо нечије жеље и захтјеве. Још нисам добио закључак Представничког дома Парламента БиХ и не могу ништа више да кажем - рекао је Шпирић коментаришући закључак Представничког дома Парламента БиХ према којем ова комисија треба да испита наводе изнесене у програму Радио-телевизије РС да су министар безбједности Драган Мектић, ОБА и неке стране обавјештајне службе учествовале у организовању протеста опозиције у Бањалуци одржаним 14. маја.

Члан Заједничке комисије Средоје Новић рекао је да ће сагледати да ли је усвојени закључак у складу са надлежностима комисије и на основу тога донијети одлуку.

- Сматрам да нема смисла да се залази у слободу медија. Уосталом, шта би значило да неко налаже да се уђе у све медијске куће, јер таквих изјава има на стотине - рекао је Новић.

Закључак је усвојен на приједлог посланика СДС-а, а против њега гласали су једино посланици СНСД-а, који сматрају да је тенденциозан и да је тим питањем требало да се бави Народна скупштина РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана