Шпирић: Кунем се пред Богом и народом да нисам умијешан у корупцију

Срна
Шпирић: Кунем се пред Богом и народом да нисам умијешан у корупцију

Бањалука - Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Никола Шпирић изјавио је данас да наводи да постоје чврсти докази да је он умијешан у корупцију, због чега га је америчка администрација ставила на "црну листу", представљају лаж, спин, подметање и политичку уцјену.

"Одлазећи амерички амбасадор у САД (Морин) Кормак каже да постоје тобоже наводи да сам вршећи функцију у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ присвојио имовинску корист. Нажалост, то је још једна прича без аргумената. Пред Богом и народом се кунем да је то лаж, спин и подметање и да је то резултат рада болесних умова којих, нажалост, не недостаје у БиХ и чиме је у посљедње вријеме храњена америчка администрација, односно администрација Стејт департмента", рекао је Шпирић. 

Он је додао да не може да се начуди овом случају и да је нечувено у 21. вијеку да неко политички уцјењује тако што на "црну листу" ставља најуже чланове породице, односно супругу и дјецу. 

"То је рађено само у Хитлерово вријеме када су говорили: 'Опростићемо вам живот, доведите тату'. Ако постоје неке информације, ваљда бих и ја требало да знам за њих. Дакле, ово је лаж, спин и најгнусније подметање које нисам очекивао од америчке администрације. Молим Бога да дође до консолидације демократије у САД (Доналд) Трамповог типа", рекао је Шпирић. 

Он је поновио да нема никаквих информација у вези са наводима америчке администрације ни од надлежних домаћих институција. 

"Поштујем институционални рад у БиХ и нисам човјек који бјежи било гдје. Дакле, треба да постоје валидни докази. Ово је суђење без права на одбрану и то је допуштено Америци, али као проблем видим покушаје да се домаћа јавност загади дезинформацијама. Ово говорим ради грађана, народа и људи који вјерују у оно што сам до сада радио", навео је Шпирић. 

САД су 10. септембра увеле санкције Шпирићу, а из Стејт департмента је тада саопштено да је та одлука донесена због његове умијешаности у корупцију.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана