Špirić: Kandidatski status čeka izbore u SDA

Srna
Špirić: Kandidatski status čeka izbore u SDA

Banjaluka - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas da glavna preokupacija političkih aktera iz Federacije BiH nije kako doći do statusa kandidata za članstvo BiH u Evropskoj uniji, već ko će biti kandidat za predsjednika SDA.

“Takav 'kandidatski status' drži kao taoce sve aktere u BiH i baca u sjenu izvještaj Evropske komisije o napretku BiH i njihove preporuke da bude formirana vlast i nastavljeni reformski procesi. Nama je jasno da svi procesi stoje dok SDA ne riješi pitanje svog rukovodstva ili dok ne rasturi kantonalne vlade, koje su formirane bez njenog učešća, posebno u Sarajevskom kantonu”, rekao je Špirić Srni.

Prema njegovim riječima, pravo pitanje je do kada će Brisel tolerisati odlaganje formiranja vlasti na svim nivoima u skladu s izbornim rezultatima i ustavnim nadležnostim jer je to jedina garancija da se može dati institucionalni odgovor na izazove koji stoje u mapi puta iz Brisela.

“Republika Srpska već sedam mjeseci, bez uslovljavanja, čeka da joj se pruži prilika da učestvuje u tom institucionalnom odgovoru za evropski put”, poručio je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana