Шпирић: Избор грађана опет ће бити СНСД

Шпирић: Избор грађана опет ће бити СНСД 20.06.2018 23:23 | Срна

Сарајево - Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је вечерас да ће избор грађана опет бити СНСД и да сва истраживања показују да је то најснажнија политичка странка у Републици Српској.

“Савез за промјене нема никакве шансе. Младен Иванић и Вукота Говедарица немају никакве шансе наспрам Милорада Додика и Жељке Цвијановић”, нагласио је Шпирић.

Он сматра да је БиХ направила економски искорак и напомиње да је веома важно да се у континуитету постижу позитивне стопе раста.

Шпирић каже да одлазак људи из земље није карактеристичан само за БиХ, док разлог за високу стопу незапослености види и у посљедњем рату.

“БиХ је прошла што друге земље нису. Дио стопе незапослености је у сивој зони. Да бисмо снажније запошљавали треба да остваримо снажан економски раст. Да би нам инвеститори вјеровали не смију се у парламент упућивати политикантски закони”, рекао је за Н1 Шпирић, који је и посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Одговарајући на питање да ли ће СНСД подржати приједлог СДС-а о измјенама Закона о акцизама, Шпирић каже да се “да би то била тачка дневног реда, мора поштовати Пословник” и појашњава да је, према Члану 14 став 1 Закона о индиректним порезима за то питање надлежан Управни одбор Управе за индиректно опорезивање.

Он је констатовао да ниједна држава није направила инфраструктуру без акцизне политике.

Шпирић је нагласио да је тренутна власт на нивоу БиХ стопирала 750 милиона КМ према Републици Српској.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица