Špirić: Čeka se puna demokratska zrelost opozicije

Srna
Špirić: Čeka se puna demokratska zrelost opozicije

Sarajevo - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je Srni da pitanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH nije samo tehničko pitanje i da ono traži punu zrelost svih političkih aktera.

"Za sada, da bi referendum bio uspješan, jedino nemamo punu demokratsku zrelost opozicije. Zato je stanje referenduma na čekanju", istakao je Špirić.


On kaže da ostaje da se vidi hoće li opozicija doći u tu punu fazu zrelosti.

Prema njegovim riječima, referendum mora da bude "na dan u kojem se ljudi slažu oko nečega što je vitalni nacionalni interes Srba".

"Dakle, jedini faktor koji nam je nedostajao da bismo proveli referendum jeste puna demokratska zrelost opozicije. Nažalost, ona je izostala i iz tih razloga je referendum na čekanju", poručio je Špirić, koji je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je juče da će odluka o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, koja je objavljena na internet stranici "Službenog glasnika Srpske", biti suspendovana na nekoj od narednih sjednica republičkog parlamenta.

On je naglasio da suspenzija nije trajno odustajanje od tog pitanja, te da će ostati na Narodnoj skupštini i institucijama da to pitanje ponovo problematizuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana