Шпирић: ЦИК својим нерадом »храни« опозицију у Српској

Срна
Шпирић: ЦИК својим нерадом »храни« опозицију у Српској

Бијељина - Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је да је невјероватно како Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ својим нерадом "лажно храни" опозицију у Републици Српској, те позвао ЦИК БиХ да ажурира податке и што прије објави прелиминарне резултате.

"Три дана резултати за српског члана Предсједништва без пребројаног гласа, што практично није могуће. Зато позивам ЦИК да ажурира податке и што прије објави прелиминарне резултате", рекао је Шпирић.

Подсјећајући да, према закону, ЦИК БиХ има мјесец дана да објави коначне резултате, Шпирић је истакао да се то може урадити и много брже и раније.

Шпирић је упозорио да сви треба да се забрину због изјаве предсједника НДП-а Драгана Чавића - да "нико неће мирно признати пораз", те поручио да воља бирача мора бити испоштована.

Према његовим ријечима, гласови из иностранства могу да утичу на резултат за српског члана Предсједништва БиХ, гдје благу предност има Младен Иванић, али предност коју има кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Милорад Додик у односу на кандидата Савеза за промјене Огњена Тадића је практично недостижна.

"Зато упозоравам све који прижељкују немире да би 'кројили' изборни резултат, да одустану од сумануте идеје, јер је то заправо оно најгоре што непријатељи Републике Српске прижељкују", поручио је Шпирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана