Социјалистичка партија одржала 8. конгрес: Економски развој на првом мјесту

Дарко Момић
Социјалистичка партија одржала 8. конгрес: Економски развој на првом мјесту

Бањалука - Нова програмска декларација Социјалистичке партије представља визију Републике Српске у периоду од 2018. до 2026. године у којем ћемо највећи значај дати њеном економском развоју и борби за социјалну сигурност свих грађана Српске и БиХ, поручио је јуче лидер социјалиста Петар Ђокић послије 8. конгреса СП-а који је одржан у Бањалуци.

Ђокић је поручио да је Социјалистичка партија остала досљедна својој политици, али да је програмска декларација социјалиста окренута ка будућности.

- Декларација није скуп жеља, већ низ конкретних мјера и политика. Највећи значај дајемо економском расту и развоју, повећању укупног броја запослених и бољем животу наших грађана. То су кључни циљеви који су унесени у платформу и са њима идемо према грађанима, јер желимо да управо на бази те оријентације и борећи се за економски развој и социјалну сигурност свих грађана добијемо додатни и нови облик подршке од грађана - рекао је Ђокић.

Први социјалиста Српске оцијенио је да је јучерашњи конгрес показао снагу и висок ниво организације и способности које има Социјалистичка партија.

- Ми смо поуздан партнер овој држави и неко на кога се ова држава може ослонити и зато смо усвојили изборну поруку “Сигурно и слободно да Српска живи и ради” - истакао је Ђокић, који је захвалио гостима из братских и партнерских партија чије делегације су присуствовале конгресу.

Потпредсједник Социјалистичке партије Србије Жарко Обрадовић рекао је да су он и замјеник предсједника СПС-а Предраг Марковић дошли у Бањалуку да у име СПС-а и њеног предсједника Ивице Дачића и огромног броја чланова СПС-а пруже подршку Социјалистичкој партији.

- Наша сарадња је и дуга и богата и једни другима ћемо наставити да помажемо, као што смо помагали у јако тешким временима и за једну и за другу партију, али и за српски народ и у Србији и у РС - рекао је Обрадовић.

Замјеник предсједника СПС-а Предраг Марковић у свом обраћању конгресу оцијенио је да је Бањалука за Србију западна престоница свих Срба.

- Ту има нека граница, која је привремена. Предсједник РС Милорад Додик са свима нама ће се потрудити да је избришемо. То није национализам, већ европска интеграција - рекао је Марковић.

Он је истакао да Срби са западне обале Дрине имају велику улогу у развоју српског социјализма.

- Ови људи овде дали су највећи допринос у борби против фашизма - рекао је Марковић, истичући да су Србија и Република Српска исто.

Предсједник РС и лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је Српска, упркос свим недаћама, остала стабилна, самоодржива и једина која може без међународног интервенционизма.
- Социјалистичка партија са СНСД-ом и ДНС-ом чини најдуговјечнију коалицију која је учинила све да Република Српска буде очувана - поручио је Додик.

Добри темељи

Поруку бившим партијским друговима послао је и њихов некадашњи високи функционер Саша Чудић.

- Све оно за шта се поставе добри темељи мора бити постојано. Не могу рећи да ме не радује што је једна грађевина којој сам био један од утемељивача и градитеља данас постојана. Жао ми је што се нисмо могли договорити око изгледа фасаде - поручио је Чудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана