Снијег успорава саобраћај, без струје неколико насеља

Срна
Снијег успорава саобраћај, без струје неколико насеља

Котор Варош - Сви локални путеви на подручју општине Котор Варош су проходни, као и улице у градском подручју, али је саобраћај успорен због снијега на коловозу.

У которварошкој општинској управи Срни је потврђено да је саобраћај успорен на регионалном путу Ободник - Шипраге, јер у Мјесној заједници Шипраге висина сњежног покривача на појединим мјестима достиже 40 центиметара.

Дежурне екипе путних служби и механизација предузећа су у раним јутарњим часовима обезбиједили проходност локалних и сеоских путева, како би се несметано могао одвијати превоз радника и ђака.

Снијег појачаног интензитета пада, па на коловозима мјестимично има расквашеног снијега и бљузгавице, а на свим дионицама у вишим предјелима има угаженог снијега.

Екипе на терену улажу максималне напоре да отклоне кварове

Извршни директор за област техничких послова у "Електродистрибуцији" Пале Бошко Југовић рекао је Срни да усљед обилних сњежних падавина на подручју које покрива паљанска "Електродистрибуција" постоје одређени проблеми у снабдијевању електричном енергијом, али екипе су на терену и улажу максималне напоре да отклоне све кварове.
Југовић је истакао да су обилне падавине захватиле подручје Сарајевско-романијске регије и то највише Источно Ново Сарајево, Источну Илиџу, Пале, Соколац и Рогатицу, док је ситуација према у Фочи и Вишеграду стабилнија.

"Најтеже стање је тренутно на Сокоцу гдје су локалитети Каљине, дијелови Подроманије, Кнежине и Стјеница тренутно без напајања електричном енергијом", рекао је он и додао да су и дијелови Подграба, Јахоринског Потока и Требевића без струје.

Југовић је нагласио да струје немају дијелови Источног Новог Сарајева, Которца и Грлице у Источној Илиџи, дио Међеђе у Вишеграду, Козићи и Мацино брдо у Рогатици и Тјентиште у општини Фоча.

"Ситуација се мијења из часа у час и екипе улажу максималне напоре како би отклониле кварове", навео је он, додавши да велики проблем представља и непроходност путева и прекид мобилне телефоније.

Он је позвао становништво на стрпљење, јер сталним укључивањем и искључивањем далековода само долази до напрезања опреме и изазивања кварова.

"У неким случајевима боље је сачекати сат-два да се ситуација стабилизује па ићи на сигурно, него стално укључивати далеководе", појаснио је он.

Југовић очекује да ће до краја дана успјети да отклоне све кварове, а у супротном, стање ће сутра бити стабилизовано у свим подручјима, јер су екипе стално на терену и дају све од себе да отклоне кварове.

Добој: Упозорење на обилније падавине у наредном периоду

Одјељење градске Цивилне заштите Добој упозорило је грађане на обилније падавине у наредном периоду.
Грађани, који живе у зони потенцијалног поплавног ризика, позивају се да прате ситуацију на терену и упутства Цивилне заштите града Добоја, како би у случају потребе на вријеме приступили предузимању мјера заштите.

Стручне службе цивилне заштите ће непрестално пратити стање на терену и у случају потребе информисати јавност и предузимати мјере заштите и спасавања, наведено је у саопштењу Одјељења градске Цивилне заштите Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана