Смјене обавијене велом тајне

nezavisne.com
Смјене обавијене велом тајне

Бањалука - Ко ће још од челних људи у јавним установама и предузећима у РС бити смијењен због издаје коалиције током предизборне кампање, питање је на које из СНСД-а, ДНС-а и СП-а засад не дају одговор.

Вјерује се да су смјене биле и једна од тема јучерашњег разговора лидера СНСД-а и ДНС-а, Милорада Додика и Марка Павића, а који, након састанка у Палати Републике у Бањалуци, нису хтјели да се обрате новинарима који су их чекали.

Додик се јавио на телефонски позив "Независних", али није хтио откривати детаље разговора, док је Павић, након састанка, одбио наш позив.

Међутим, лидер ДНС-а јавио нам се прије састанка, али је био поприлично загонетан.

"Могу разговарати, али не могу одговарати", нашалио се Павић када смо га позвали, а када смо му споменули смјене, рекао је да у вези с тим не може износити коментар.

Петар Ђокић, лидер СП-а, није се јављао на наше позиве. Управо за његовог страначког колегу Ристу Марића, директора "Шума РС", јуче се појавила тврдња да би ускоро требало да буде разријешен са те позиције.

"Све је то на нивоу спекулација. Резултат у Модричи не говори у прилог томе о чему се прича и инсинуира", рекао је Марић за "Независне".

Иначе, спекулише се да је пред смјеном више десетина функционера, чланова све три владајуће странке, а низ је већ почео прије неколико дана.

Подсјетимо, прво је у Котор Варошу смијењена Далиборка Керезовић-Дамјановић (ДНС), директор Шумског газдинства "Врбања", а затим је без функције остао и њен страначки колега, директор Рудника и термоелектране (РиТЕ) Угљевик Ђорђе Поповић.

Поповић је, међутим, суспендовао одлуку Надзорног одбора (НО) тог предузећа о његовој смјени, јер сматра да није законита, а најављује и пријаве против предсједника НО и чланова који су гласали за смјену.

Све су гласније тврдње да се фотеља тресе још једном члану ДНС-а, Ненаду Нешићу, в.д. директора "Путева РС", али, према сазнањима "Независних", још није заказана наредна сједница НО "Путева".

Додик је, присјетимо се, недавно рекао да постоје појединци који нису радили у интересу коалиције.

"Неки су радили директно против коалиције, а припадају неким од наших коалиционих партнера. Наредних дана ћемо то да испитамо. Нико неће бити заштићен нити ослобођен одговорности", рекао је Додик.

Он је тада додао да поштује Павића, али да је око њега било мангупа који су током кампање радили директно за другу страну.

"Ако пристану да их се одрекну, они остају наши партнери", нагласио је Додик прошле седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана