Službenik uništio ili falsifikovao ugovor o »Boski«

Srna
Službenik uništio ili falsifikovao ugovor o »Boski«

Banjaluka - Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka podnio je izvještaj Okružnom tužilaštvu protiv lica čiji su inicijali J.J. /53/ iz Banjaluke zbog osnova sumnje da je, kao službeno lice u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, uništio ili falsikfikovao ugovor o kupoprodaji akcija Robne kuće "Boska".

Načelnik Centra Boško Pandža rekao je na konferenciji za novinare da za navedeno lice postoje osnovi sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanja ili uništavanja službene isprave u periodu od 17. septembra 2012. do 14. marta 2013. godine.

"Ovaj izvještaj zadokumentovan je sa dovoljno dokaza koji čine osnov sumnje da je navedeno lice počinilo djelo koje mu se stavlja na teret", naglasio je Pandža.

On je dodao da su, postupajući po zahtjevu Okružnog tužilaštva Banjaluka u vezi sa prijavom navedenog ministarstva o nestanku originalnog ugovora, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka izvještaj podnijeli 22. maja.

"Navedeni ugovor je zaključen između Vlade Republike Srpske i konzorcijuma pravnih lica 'Zekstra grupa' Beograd i 'Delta real estejt' Beograd i predstavlja arhivski akt Vlade, sa odredbama koje utvrđuju obaveznu povjerljivost", precizirao je Pandža.

Prema njegovim riječima, za sve mjere i radnje u ovom predmetu nadležno je Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana