Службеник уништио или фалсификовао уговор о »Боски«

Срна
Службеник уништио или фалсификовао уговор о »Боски«

Бањалука - Центар јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука поднио је извјештај Окружном тужилаштву против лица чији су иницијали Ј.Ј. /53/ из Бањалуке због основа сумње да је, као службено лице у Министарству трговине и туризма Републике Српске, уништио или фалсикфиковао уговор о купопродаји акција Робне куће "Боска".

Начелник Центра Бошко Панџа рекао је на конференцији за новинаре да за наведено лице постоје основи сумње да је извршио кривично дјело фалсификовања или уништавања службене исправе у периоду од 17. септембра 2012. до 14. марта 2013. године.

"Овај извјештај задокументован је са довољно доказа који чине основ сумње да је наведено лице починило дјело које му се ставља на терет", нагласио је Панџа.

Он је додао да су, поступајући по захтјеву Окружног тужилаштва Бањалука у вези са пријавом наведеног министарства о нестанку оригиналног уговора, полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука извјештај поднијели 22. маја.

"Наведени уговор је закључен између Владе Републике Српске и конзорцијума правних лица 'Зекстра група' Београд и 'Делта реал естејт' Београд и представља архивски акт Владе, са одредбама које утврђују обавезну повјерљивост", прецизирао је Панџа.

Према његовим ријечима, за све мјере и радње у овом предмету надлежно је Окружно тужилаштво Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана