Службеници Граничне полиције БиХ морају имати обријану браду

klix.ba
Службеници Граничне полиције БиХ морају имати обријану браду

Сарајево - Према одредбама Инструкције о правилима понашања и међусобним односима полицијских службеника Граничне полиције БиХ и Правилника о ношењу униформе од 30. јануара 2017. године полицијски службеници када су у униформи морају имати обријану браду, казала је за klix.ba портпарол Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.

Ријеч је о правилнику који се много не разликује од осталих правилника полицијских агенције у Босни и Херцеговини које такође забрањују ношење браде за вријеме обављања дужности.


Медији из Србије спекулисали су да је овај Правилник донесен због честих жалби припадника Граничне полиције БиХ из реда српског и хрватског народа на полицајце из реда Бошњака.

Дујковић истиче да је Гранична полиција БиХ претходних година евидентирала жалбе грађана на неуредан изглед службеника с брадама на граничним пријелазима, али да нису евидентиране жалбе службеника ГПБиХ на изглед колега које носе браду.

"Канцеларија за унутрашњу контролу и професионалне стандарде од 30. јануара 2017. године примио је молбе неколико службеника да из медицинских и других разлога могу носити браду на дужности. Молбе су поднијели припадници свих националности", рекла је Дујковић.

У том контексту посљедњих дана се причало и о наводној инфилтрацији исламских екстремиста у Граничну полицију БиХ, што Дујковић демантује.

"Гранична полиција БиХ нема сазнања о полицијским службеницима који припадношћу одређеним групама угрожавају сигурност БиХ, границе и грађана", рекла је Дујковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана