Словенија ће прогнати тројицу држављана БиХ џихадиста

Танјуг
Словенија ће прогнати тројицу држављана БиХ џихадиста

Љубљана - Словеначко министарство унутрашњих послова саопштило је да ће протјерати тројицу држављана Босне и Херцеговине које због веза са исламистичким круговима сматра пријетњом по безбједност.

"У овом тренутку можемо рећи да је на приједлог љубљанске полиције управна јединица Љубљана отказала право боравка тројици држављана БиХ са сталним пребивалиштем у Словенији због угрожавања сигурности државе, јавне сигурности и јавноа реда", навело је министарство унутрашњих послова, пренијела је Хина.

Како је синоћ навела телевизијска станица ПОП-ТВ, позивајући се на неслужбене изворе, ријеч је о тројици мушкараца који су у контакту с џихадистом Билалом Боснићем, који је врбовао џихадистичке борце за рат у Сирији.

Документи полиције и обавјештајне агенције СОВА до којих је дошла телевизија ПОП показују да ће поменута тројка бити прогнана из државе јер је установљено да активно подржавају вјерски инспирисан насилни екстремизам и тероризам, те да подржавају употребу насиља за постизање политичких, вјерских и идеолошких циљева, јавила је ПОП-ТВ.

Сва тројица су се на одредбу наводно жалила, а за одлазак из Словеније није им одређен рок, јер се не рачуна да ће отићи добровољно него ће полиција морати да их депортује, наводе словеначки медији.

Према одредби, у Словенију неће смјети да се врате пет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана