Slaviti Srpsku uprkos zabranama

Srna
Slaviti Srpsku uprkos zabranama

Brčko, Stanari - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na jučerašnjoj svečanosti povodom obilježavanja Dana RS u Brčkom da je Srpska jedino što je danas održivo u BiH.

- Mi želimo mir. Uvažavamo političke interese bošnjačkog naroda, ali ne i njihov idealizam, koji štite međunarodni faktori. Projekat centralizovane BiH je propao - rekao je Dodik, koji je položio vijenac na spomenik srpskim braniocima Brčkog.

Vijence na centralni spomenik u centru grada položile su i delegacije Vlade Srpske, gradonačelnik distrikta Brčko Siniša Milić, delegacija lokalne Skupštine i predstavnici Boračke organizacije u Brčkom.

Milić je rekao da su Srbi u ovoj lokalnoj zajednici ponosni što se u njoj i ove godine obilježava Dan RS, a to su iskazali i masovnim izlaskom na referendum. 

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom podsjetio je da je Republika Srpska stvarana kroz patnju i muku srpskog naroda. 

Sa svečane akademije, koja je povodom Dana RS juče održana u Stanarima, poručeno je da će ovaj dan biti proslavljan uprkos svim zabranama i omalovažavanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana