Славити Српску упркос забранама

Срна
Славити Српску упркос забранама

Брчко, Станари - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на јучерашњој свечаности поводом обиљежавања Дана РС у Брчком да је Српска једино што је данас одрживо у БиХ.

- Ми желимо мир. Уважавамо политичке интересе бошњачког народа, али не и њихов идеализам, који штите међународни фактори. Пројекат централизоване БиХ је пропао - рекао је Додик, који је положио вијенац на споменик српским браниоцима Брчког.

Вијенце на централни споменик у центру града положиле су и делегације Владе Српске, градоначелник дистрикта Брчко Синиша Милић, делегација локалне Скупштине и представници Борачке организације у Брчком.

Милић је рекао да су Срби у овој локалној заједници поносни што се у њој и ове године обиљежава Дан РС, а то су исказали и масовним изласком на референдум. 

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом подсјетио је да је Република Српска стварана кроз патњу и муку српског народа. 

Са свечане академије, која је поводом Дана РС јуче одржана у Станарима, поручено је да ће овај дан бити прослављан упркос свим забранама и омаловажавањима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана