Poginula dva muškarca, jedan teško povrijeđen

nezavisne.com
Poginula dva muškarca, jedan teško povrijeđen

Sarajevo - Dva muškarca su poginula, a jedan je teže povrijeđen kada se srušila skela sa objekta u izgradnji u sarajevskoj opštini Centar, rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Nefić je istakao da je do nesreće došlo u 16.40 časova u Ulici Hiseta 11.

Prema njegovim riječima, povrijeđeni muškarac nalazi se na Klinici za ortopediju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu /KCUS/.

"Na lice mjesta izašle su patrole policije, tužilac, ekipe civilne zaštite i vatrogasci, koji rade na pretraživanju terena", naglasio je Nefić.

Portparol KCUS-a Muamera Šehić rekla je Srni da je jedan od preminulih muškaraca čiji su inicijali H.R. bitku za život izgubio uprkos naporima ljekara da ga reanimiraju.

"Pacijent čiji su inicijali H.R. kod koga je reanimacija započeta na putu ka Klinici urgentne medicine gdje je i nastavljena, preminuo je uprkos svim naporima ljekara", dodala je Šehićeva.

Prema njenim riječima, pacijent čiji su inicijali N.H. /39/ sa teškim povredama upućen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju na dalje liječenje.
 

Rušenje oplate dovelo do obrušavanja skele

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak rekao je da je nesreću u Sarajevu, u kojoj su danas poginula dva lica, izazvalo rušenje oplate koje je dovelo do obrušavanja skele.
"Zašto je došlo do rušenja oplate biće utvrđeno istragom koja je u toku", istakao je Solak.

On je za "Dnevni avaz" rekao da će dio glavne saobraćajnice iz pravca Ilidže prema Baščaršiji biti zatvoren za saobraćaj, koji neće biti pušten prije sutra ujutro.

U prekidu je i tramvajski saobraćaj, jer je obrušeni materijal prekinuo tramvajske žice.

Solak je potvrdio da je veći dio krupnog materijala raščišćen, te da na sreću nije pronađeno više žrtava.

Ujutro će, kako je potvrđeno u policiji, biti nastavljen uviđaj, koji je zbog mraka odgođen za jutarnje sate.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana