›Sječa‹ direktora osam gazdinstava

Marijana Miljić
›Sječa‹ direktora osam gazdinstava

Banjaluka - "Šume RS" završile su prošlu godinu sa dobiti od 661.773 marke, a direktori osam šumskih gazdinstava koja su poslovala negativno biće smijenjeni.

Prošlogodišnji rezultat "Šuma RS" znatno je slabiji u odnosu na prethodnu godinu, kada je profit iznosio pet miliona KM, a dobar dio planirane zarade odnijele su poplave.

Direktor "Šuma RS" Dragan Grabovac rekao je da su direktorima gubitaških šumskih gazdinstava dali dovoljno vremena da dođu do pozitivnog poslovanja i da je došlo vrijeme da budu smijenjeni oni koji to nisu učinili.

- Direktori šumskih gazdinstava koja su poslovala sa gubitkom biće smijenjeni u naredna dva do tri mjeseca. Planiramo da smijenimo sve direktore za koje procijenimo da ne vode dovoljno računa o poslovanju gazdinstva, a prvi će biti smijenjeni oni koji su lani imali gubitak - rekao je Grabovac i dodao da će preduzeti sve mjere da bi "Šume RS" poslovale stabilno i ostvarile veću dobit.

Prema preliminarnim rezultatima poslovanja za 2014. godinu, najveći gubitak imalo je Šumsko gazdinstvo "Jahorina" Pale, koje je i prethodnih godina predvodilo listu gubitaša. Minus ovog gazdinstva prošle godine je iznosio 1,21 milion KM. "Jahorinu" slijedi Šumsko gazdinstvo "Birač" iz Vlasenice, koje je 2014. završilo sa minusom od 918.000, te "Botin" iz Nevesinja, čiji je gubitak iznosio 644.225 KM. Među gubitašima su i šumska gazdinstva "Panos" iz Višegrada i "Doboj", "Majevica" iz Lopara, "Zelengora" iz Kalinovika i "Vrbanja" iz Kotor Varoša. ...

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana