›Сјеча‹ директора осам газдинстава

Маријана Миљић
›Сјеча‹ директора осам газдинстава

Бањалука - "Шуме РС" завршиле су прошлу годину са добити од 661.773 марке, а директори осам шумских газдинстава која су пословала негативно биће смијењени.

Прошлогодишњи резултат "Шума РС" знатно је слабији у односу на претходну годину, када је профит износио пет милиона КМ, а добар дио планиране зараде однијеле су поплаве.

Директор "Шума РС" Драган Грабовац рекао је да су директорима губиташких шумских газдинстава дали довољно времена да дођу до позитивног пословања и да је дошло вријеме да буду смијењени они који то нису учинили.

- Директори шумских газдинстава која су пословала са губитком биће смијењени у наредна два до три мјесеца. Планирамо да смијенимо све директоре за које процијенимо да не воде довољно рачуна о пословању газдинства, а први ће бити смијењени они који су лани имали губитак - рекао је Грабовац и додао да ће предузети све мјере да би "Шуме РС" пословале стабилно и оствариле већу добит.

Према прелиминарним резултатима пословања за 2014. годину, највећи губитак имало је Шумско газдинство "Јахорина" Пале, које је и претходних година предводило листу губиташа. Минус овог газдинства прошле године је износио 1,21 милион КМ. "Јахорину" слиједи Шумско газдинство "Бирач" из Власенице, које је 2014. завршило са минусом од 918.000, те "Ботин" из Невесиња, чији је губитак износио 644.225 КМ. Међу губиташима су и шумска газдинства "Панос" из Вишеграда и "Добој", "Мајевица" из Лопара, "Зеленгора" из Калиновика и "Врбања" из Котор Вароша. ...

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана