Šešić traži istragu u Elektroprivredi- Tamindžija: Mi smo likvidni

RTRS
Šešić traži istragu u Elektroprivredi- Tamindžija: Mi smo likvidni

Banjaluka - Potrebno je pokrenuti istrage i utvrditi odgovornost ljudi koji su smijenjeni zbog lošeg poslovanja u "Elektroprivredi Republike Srpske" smatra poslanik SDS-a u parlamentu Srpske Davor Šešić.

Ilija Tamindžija, izvršni direktor Hidroelektrana na Trebišnjici, koje je Šešić, uz one na Drini, Vrbasu i RiTe Ugljevik, prozvao za gubitak od ukupno 47 miliona maraka, SDS-ovom poslaniku odgovara da gubitak ne mora biti povezan s kriminalom, ali je tačno, priznaje, da je prošla godina bila jedna od najtežih za "Elektroprivredu".

- Nema krivičnih prijava, nema istraga, nema odgovornosti. To bi bila zaista jedna odgovorna politika Vlade i vlasti prema onima koji su napravili dugovanja, posebno što mi iz SDS-a imamo saznanje da je dobar dio tog novca koji se pripisuje dugovanjima završio kako u privatnim džepovima tako i u stranačkim kasama koalicije koja je na vlasti već 12 godina, rekao je Šešić.

- Poručujem gospodinu Šešiću da se ne sikira jer je EPRS likvidno preduzeće. Elektroprivreda ulaže, investira, HE na Trebišnjici su uložile 60 miliona KM u svoj razvoj.Gradi se HE Dabar zadovoljavajućom dinamikom, odgovara Tamindžija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana