Шешић: Циљ власти - продаја Електропривреде

Срна
Шешић: Циљ власти - продаја Електропривреде

Бањалука - Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић тврди да "Електропривреда Републике Српске" и предузећа која јој припадају имају дуговања од неколико стотина милиона КМ и да је циљ актуелне власти у Српској да буде продата ова компанија.

"Циљ власти јесте продаја жЕлектропривреде Републике Српскеж. Прва фаза је да профитабилност буде претворена у губитке, затим да се покаже како је стање неодрживо и да се рјешење мора тражити у продаји", рекао је Шешић новинарима у Бањалуци.


Шешић је прецизирао да се спекулише да би компанија могла да буде продата "Електропривреди Србије".

Он је навео да је енормно повећан број радника у "Електропривреди Републике Српске", којих је 2007. године било 7.100, а сада више од 9.000.

"Још лошије је што се за плате у овом предузећу сада троши 30 одсто прихода, док је 2005. године то било 19 одсто. Да се остало на 19 одсто издвајања за плате, жЕлектропривредаж би имала додатних 730 милиона КМ", сматра Шешић.

Он је напоменуо да су дугорочни кредити пет електрана и пет дистрибутивних предузећа 2006. године износили 53 милиона КМ, а на крају прошле године 158 милиона КМ.

"Краткорочне обавезе у 2006. години биле су 131 милион КМ, а на крају прошле 386 милиона КМ. СДС-у је у интересу јака жЕлектропривредаж, а продајом овог ресурса постаћемо робови на властитој земљи", каже Шешић.

Он је позвао посланике у Народној скупштини Републике Српске да на предстојећој посебној сједници изгласају неповјерење Влади Српске.

Шешић је рекао да ће Градски одбор СДС-а Бањалука вечерас разговарати о предстојећој сједници Скупштине ове странке.

"Мислим да је ситуација у СДС-у добра, а нека појединачна незадовољства биће ријешена, па и у Прњавору. Сигурно је да није упитан останак Драгана Мектића у СДС-у", закључио је Шешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана