Šešelj: Neću se predati, ni bežati

Srna
Šešelj: Neću se predati, ni bežati

Beograd - Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj izjavio je da još nije dobio pismeni nalog da se vrati u pritvor Haškog tribunala do 26. maja i ponovio da se dobrovoljno neće predati, niti će bježati.

"Šta će dalje biti i kako će se odvijati situacija, to ne znam, to morate da pitate premijera /Srbije Aleksandra/ Vučića i predsednika /Srbije Tomislava/ Nikolića", rekao je Šešelj povodom informacije da je Haški tribunal Vladi Srbije naložio da ga do 26. maja vrati u pritvor.

On je podsjetio da Zakon propisuje da se mora pokrenuti sudski postupak pred domaćim sudovima koji traje 14 dana, da bi se odlučilo o njegovom izručenju, prenijeli su beogradski mediji.

Član Predsjedničkog kolegijuma SRS-a Miljan Damjanović izjavio je Srni da ima pouzdane informacije da je odluka Žalbenog vijeća Haškog tribunala da lider SRS najdalje do 26. maja bude vraćen u pritvor u Ševeningenu već stigla na adresu u Nemanjinoj.

Šešelj se na privremenoj slobodi, na koju je pušten zbog lošeg zdravstvenog stanja, nalazi od 14. novembra. On se u Srbiju vratio neosuđen, nakon 11 godina provedenih u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana