Шепић: Давно сам одбацио политику ваннародног дјеловања

Срна
Шепић: Давно сам одбацио политику ваннародног дјеловања

Сарајево - Посланик Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сенад Шепић рекао је да је из СДА искључен због наводног ванстраначког дјеловања и истакао да је политику лидера странке Бакира Изетбеговића давно одбацио због ваннародног дјеловања.

"Ништа другачије нисам ни очекивао од овог конгресном крађом наметнутог руководства које је ово покушавало завршити посљедње двије године. Ради поштеног чланства које вјерује у мене и које је очекивало да се борим за позитивне промјене до краја, нисам хтио сам напустити странку, иако је за то било пуно разлога, али сам најотвореније указивао на лоше потезе и успротивио се приватним одлукама, те предано радио на томе да земља добије нову, поштенију и одговорну политику", навео је Шепић на свом "Фејсбук" профилу.


Он тврди да је ово руководство одвојило СДА од народа.

"То виде сви, осим оних који припадају политичкој врхушки окупљеној око актуелног предсједника, неколико породица, и оних који су на буџетским јаслама, а који су спремни полтронски држати језик за зубима зарад властитог комодитета. Друштво са таквим системом вриједности не може напредовати", указује Шепић.

Он тврди да је ово руководство СДА издало основну идеју странке.

"Актуелни члан Предсједништва БиХ властиту жену приватно штити тако што јој даје државно ауто - то је приватна држава и обичним језиком то се зове - феудално друштво. То није модел којим требамо ићи и иза којега бих требао стајати. То наш народ не подржава и то ће се сигурно видјети на наредним изборима. Ја у саучесништву да наше друштво претворимо у вазално и полтронско нисам желио да учествујем, и зато су Бакир Изетбеговић и његови трабанти константно имали проблем са мном. И то се неће промијенити", поручује Шепић.

Он каже да ће наставити да се бори за политику и земљу једнаких шанси за све, а не само за одабране.

Посланик СДА у парламенту БиХ Салко Соколовић рекао је да су га вечерас укорили они који су учинили лоше ствари и "покрали Конгрес СДА".

Соколовић каже да страначко руководство није озбиљно схватило позиве на демократизацију у СДА, те сазивање ванредног конгреса или конвенције.

Он вјерује да би то вратило снагу СДА како би се одржала на изборима идуће године.

"Ако се то не деси СДА ће доживјет дебакл и можда отићи у политичку историју", рекао је Соколовић за Федералну телевизију, додајући да, ипак, очекује да руководство СДА направи "позитиван корак".

Он је рекао да остаје у СДА посланик "са резервом", али не искључује да ће у парламенту подржати нека рјешења са којима се слаже.

Предсједништво СДА одлучило је вечерас да посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сенад Шепић није више члан ове странке, док су укор добили посланици СДА у Представничком дому парламента БиХ Садик Ахметовић, Салко Соколовић и Шемсудин Мехмедовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана