Сенад Шепић искључен из СДА, Ахметовић, Мехмедовић и Соколовић добили укор

klix.ba
Сенад Шепић искључен из СДА, Ахметовић, Мехмедовић и Соколовић добили укор

Сарајево - Сенад Шепић, посланик СДА у Заступничком дому Парламентарне скупштине БиХ, више није члан ове странке, одлучено је данас на сједници Предсједништва СДА. Садик Ахметовић, Салко Соколовић и Шемсудин Мехмедовић добили су укор.

Други приједлог је био да осим Шепића из странке буде искључен и Соколовић, али он није добио довољно гласова.


Шепић, Соколовић, Ахметовић и Мехмедовић се од посљедњег Конгреса СДА воде као "одметнута четворка" која је често изражавала незадовољство избором предсједника СДА истичући бројне неправилности приликом гласања, а кап која је прелила чашу је неусвајање сета закона којим је предвиђено повећање акциза у БиХ.

Подсјећемо, приједлог није прошао јер су Мехмедовић и Ахметовић били суздржани, док су Соколовић и Шепић гласали против приједлога Вијећа министара БиХ.

На сједници је расправљано и о извјештају Комисије СДА о инциденту у Сребреници када је нападанут замјеник предсједника СДА и министар цивилних послова БиХ Адил Османовић.

Предсједништво СДА раније се обавезало да ће након комплетирања свих информација "донијети одлуку о искључењу из странке свих актера који су учествовали у организацији и изведби покушаја рушења одлуке о увођењу Повјереништва" у Сребреницу.

Изетбеговић је након сједнице казао да је се Хамдија Фејзић извинио за инцидент који се десио у Сребреници те да тврди да он нема ништа с физичким нападом на Османовића. Иако је, како каже предсједник странке, био спреман на санкције па чак и искључење, таква одлука није донесена јер истрага о нападу на министра цивилних послова није завршена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана