Senad Šepić: Nećemo sa SDA

Agencije
Senad Šepić: Nećemo sa SDA

Sarajevo - Predsjedništvo Nezavisnog bloka i kompletno rukovodstvo je jednoglasnog stava da nećemo sa SDA, te da treba da djelujemo u sklopu stranaka širokog političkog centra i daljih razgovora u vezi s uspostavljanjem vlasti na partnerskim odnosima sa BH. blokom, rekao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

- Svi poslanici, na svim nivoima, izuzev Omera Škalje u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i Elmedina Volodera u Parlamentu FBiH, koji su isključeni, podržavaju jasne stavove stranke. Nije bilo nikakvih službenih razgovora sa SDA. Nikakvi pritisci, kupovina poslanika, pokušaji ucjena, prijetnje niti spinovi i medijske manipulacije neće me pokolebati - istakao je Šepić.

Iz Nezavisnog bloka su na prošloj sjednici, osim Škalje i Volodera,  isključeni i Sadik Ahmetović, Marijana Šećibović i Refik Šećibović. Šepić kaže da su se pojedini članovi iza leđa Nezavisnog bloka i rukovodstva uključili u razgovore o vlasti.

- SDA ih je uvukla u to, obećala im pozicije, moć, zato je Voloder glasao za budžet koji je predložila SDA i tu možete pronaći osnovni razlog našeg razmimoilaženja. Sve drugo su čisti spinovi i manipulacija. Predsjedništvo Nezavisnog bloka, više od 90 odsto osnivača i Veliki odbor stranke čvrsto stoji na stanovištu - nećemo sa SDA, niti želimo biti njihov niti bilo čiji drugi privjesak - kategoričan je Šepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana