Селефије покушале да се докопају Горње Маоче

Г. М.
Селефије покушале да се докопају Горње Маоче

Сарајево - Селефије Мазари Рашид, Зарк Ајуна Суфијен, Насим Ул Хак, Раја Афсал Хусаин и Соларсеи Аријан Ахмед, који су сриједу ухапшени у Тузли, врбовали су нове чланове вехабијског покрета за потребе глобалног селефистичког џихада и намјеравали да стигну у вехабијско упориште у Горњој Маочи надомак Брчког.

Изјавио је ово данас "Гласу Српске" директор Службе за послове са странцима БиХ Драган Мектић, додавши да су они данас депортовани из БиХ у Њемачку.

- Ради се о селефијама из Туниса, Индије, Пакистана и Авганистана који су намјеравали да оду у вехабијско село Горњу Маочу и ступили су у контакт са Мурадифом Хамзабеговићем, кога је Суд БиХ неправоснажно осудио на шест година затвора због трговине људима - каже Мектић.

Истакао је да су Рашид и Ул Хак добили забрану повратка у БиХ у трајању од три године, а остала тројица од годину.

- Мазари Рашид и Насим Ул Хак у БиХ су већ раније били евидентирани по екстремно исламистичким поступцима и зато су кажњени оштрије. Сви су овог пута дошли с циљем пропагирања радикално-исламистичког, вехабијско-селефистичког покрета и његовог омасовљења - каже Мектић.

У "мазди" коју је полиција РС зауставила у Поточарима 20. јула 2010. године био је и Ул Хак, а у децембру исте године полиција је зауставила исти аутомобил, у коме је било пет њемачких држављана афроазијског поријекла. Утврђено је да су они припадници организације "Таблиги џамат" за коју се сумња да је огранак "Ал-Каиде".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана