Šekovići: Ukradenu pomoć vozili bolničkim vozilima

Goran Maunaga
Šekovići: Ukradenu pomoć vozili bolničkim vozilima

Šekovići - Dva sanitetska vozila za dijalizu Doma zdravlja u Šekovićima natovarena su paketima humanitarne pomoći u fabrici "Mermer" koja je istovarena i sakrivena u garažu vozača saniteta Dragana Stjepanovića u mjestu Željeznik.

Svjedoci krađe humanitarne pomoći, koja se odigrala u nedjelju, ispričali su "Glasu Srpske" da Stjepanović u toj garaži ima prodavnicu koja je ranije bila prijavljena, ali je prije nekoliko godina zvanično odjavljena.

- Vozilima su upravljali Stjepanović i jedan njegov radni kolega. Oba vozila služe za prevoz pacijenata koji idu na dijalizu. Natovarena su u magacinu firme "Mermer" gdje Crveni krst skladišti pristigli humanitarnu pomoć. Vozila su bila dupke puna, a sve je istovareno u Stjepanovićevoj garaži, odnosno prodavnici u Željezniku - tvrde naši sagovornici.

Oni kažu da se roba iz humanitarne pomoći prodaje u Stjepanovićevoj prodavnici koju skriva od očiju javnosti otkako radi na divlje.

- Robu prodaju ukućani, koji silaze u prodavnicu nakon što im kupac pozvoni - kazali su naši sagovornici.

Direktor Doma zdravlja Šekovići Snježan Sokić kaže da je odobrio da sanitetskim vozilom u Dom zdravlja bude prevezen veliki industrijski usisivač, nešto infuzija i zavoja.

- Pomoć je stigla iz Ljubljane, zvali su me pošiljalac i sekretar Crvenog krsta Budo Stanimirović. Odobrio sam da vozač u kombiju to preveze u Dom zdravlja. Ne znam gdje su to natovarili, ali usisivač i infuzije su stigli u Dom zdravlja - kaže Sokić, navodeći da ne zna da li je tim vozilom Stjepanović vozio neku drugu robu.

Stjepanović je rekao da je po odobrenju direktora Doma zdravlja u tu ustanovu odvezao usisivač i infuzije koje je natovario sa šlepera, a ne u "Mermeru", a da je sve ostalo insinuacija bolesnih ljudi. Dodao je i da je odvezao 55 paketa u Željeznik za porodice za koje postoji spisak, ali da to nije istovareno u njegovu prodavnicu.

- Ako Crveni krst nema vozila, nije krivično djelo ako im mi pomognemo. Narod u Šekovićima je lud, bolestan i stoka da ne možeš nikome ni da pomogneš. Ja sam prodavnicu u Željezniku zatvorio prije tri godine. Moj ujak je poslao svu tu pomoć - kaže Stjepanović ustvrdivši da se ne radi o sanitetskom nego o putničkom vozilu i da je roba prevožena samo jednim vozilom, koje je vozio njegov kolega.

Od kada se voda povukla i počela podjela humanitarne pomoći, u Šekovićima ne prestaju mahinacije. "Glas Srpske" je objavio da su opštinski funkcioneri SDS-a i PDP-a u Šekovićima "zaratili" u vezi sa podjelom humanitarne pomoći optužujući jedni druge za mahinacije tom pomoći. Nakon toga na sjednici Skupštine opštine Šekovići nije usvojen nijedan izvještaj, a donesen je zaključak da bude pokrenuta istraga o odgovornosti svih nadležnih, od načelnika opštine kao komandanta Civilne zaštite do predsjednika Crvenog krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana