Šeik Irman Hosein: Islamska država protiv približavanja pravoslavnih i muslimana

Srna
Šeik Irman Hosein: Islamska država protiv približavanja pravoslavnih i muslimana

Beograd - Ugledni islamski vjeroučitelj šeik Imran Hosein ocijenio je da je u toku veliko približavanje pravoslavnih i muslimana, ali da "Islamska država", koje je odgovorna za masakre u Evropi, pokušava to da spriječi.

Hosein, koji je bio protiv donošenja rezolucije u UN o navodnom srpskom genocidu u Srebrenici, rekao je da je organizaciju "Islamska država" stvorio turski lider Redžep Tajip Erdogan uz pomoć onih koji godinama ratuju protiv pravog islama i pravoslavnog hrišćanstva.


On je rekao za "Večernje novosti" da bi veliki sukob svjetskih razmjera mogao da počne uskoro i da bi na jednoj strani bili Rusija, svi pravoslavni i muslimani, čiji mozgovi nisu isprani, a na drugoj muslimani, koji bi ratovali za interese moćnih vladara svijeta.

Hosein je naveo da bi kada se "varnica velikog rata upali", što, kako kaže, može da bude na teritoriji sjevernog Iraka ili Sirije, za to bila okrivljena Rusija, protiv koje se vodi strašan propagandni rat.

Navodeći da je puč u Turskoj bio čudan, šeik Hosein je rekao da ne isključuje mogućnost da turska čak izađe iz NATO-a, kako bi se približila Rusiji.

"Siguran sam da Erdogan nudi Moskvi ždanajske darovež i namjerava da odigra ulogu žtrojanskog konjaž u predstojećim sukobima", rekao je Hosein i dodao da "cijelu priču vode Amerikanci".

On je ocijenio da Erdogan želi da stvori kalifatski uređenu državu, u kojoj bi bio glavni kalif, te da pokušava da se nametne kao vođa muslimanima, najprije na Bliskom istoku, a potom i u svijetu.

"Potreban je neko ko ima autoritet da povede veliku masu ljudi u konflikt, u kojem, prema Kuranu i Bibliji, ne mogu da odnesu pobjedu", kaže šeik Hosein.

Govoreći o odnosu NATO-a i muslimana, on je naveo da muslimani znaju pod čijim bombama ginu njihovi sinovi, ali da, nažalost, većina muslimanskih vlada nastaje u Vašingtonu.

"Najgora situacija je u zemljama zaliva, gdje je muslimanima ispran mozak da ratuju protiv Rusije koja želi da spriječi veliko krvoproliće kakvo proriču i Kuran i Biblija", rekao je Hosein.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana