Šeih Imran Nazar Hosein za Glas Srpske: Srbi žrtve zapadne zavjere u Srebrenici

Goran Maunaga
Šeih Imran Nazar Hosein za Glas Srpske: Srbi žrtve zapadne zavjere u Srebrenici

Ne može biti stavljena krivica samo na srpsku vojsku, koja je preuzela kontrolu u Srebrenici uprkos činjenici da su vojne snage UN bile prisutne u gradu.

Iako su bili odgovorni za to, oni se nisu borili da održe kontrolu. Istorija će pokazati da su dobili instrukcije da djeluju na način kako su djelovali da bi masakr, koji je bio planiran, mogao da bude izveden.

Istakao je to u intervjuu za "Glas Srpske" svjetski priznati stručnjak za islamska vjerska pitanja i međunarodnu politiku i ekonomiju Šeih Imran Nazar Hosein.

* GLAS: U poruci muslimanskoj zajednici u BiH i regionu naveli ste da je prilikom zločina u Srebrenici sproveden sistemski plan koji su pogurali Zapad i NATO. Kakva su Vaša saznanja o tom planu?

HOSEIN: Prorok Muhamed propovijedao je da će biti velikih lažova i poručio da se čuvamo. Prepoznao sam liniju laži koja povezuje masakr nad hiljadama muslimana u Srebrenici sa napadima na SAD 11. septembra, redakciju magazina "Šarli ebdo" i sa bilo kojim spektakularnom terorističkim aktom. Oni koji su progutali kao istinu lažna zvanična saopštenja o terorističkom napadu 11. septembra u SAD ili nešto noviji teroristički akt na "Šarli ebdo" teško da će dovesti u pitanje istinitost zvaničnog objašnjenja egzekucije hiljada muškaraca i dječaka u Srebrenici prije 20 godina. Ali, istina ne može zauvijek biti skrivana ili zamijenjena neistinama, čak i kada dokaz o neistinama bude uništen da bi bila sačuvana lažna zvanična objašnjenja. Da li smo već zaboravili francuskog policijskog inspektora koji je istraživao napad na "Šarli ebdo" i nedugo zatim počinio samoubistvo, kako smo informisani u zvaničnom saopštenju o njegovoj smrti. Meni je sasvim jasno da je alijansa Jevreji - hrišćanski cionisti, koja kontroliše moć i vlast na Zapadu, mozak koji je skovao zavjeru i isplanirao grozno masovno ubistvo muslimana u Srebrenici. Ne može biti stavljena krivica samo na srpsku vojsku, koja je preuzela kontrolu u Srebrenici uprkos činjenici da su vojne snage UN bile prisutne u gradu.

* GLAS: Kolika je odgovornost na snagama UN, s obzirom na to da je Srebrenica bila zaštićena zona UN?

HOSEIN: Vojne snage UN su imale zadatak i odgovornost da zaštite muslimane na prostoru koji je određen kao zaštićena zona UN. Njihovo napuštanje položaja je misteriozno i skandalozno. Iako su bili odgovorni za to, oni se nisu borili da održe kontrolu. Istorija će jednog dana pokazati da su dobili instrukcije da djeluju na način kako su djelovali da bi masakr, koji je bio planiran, mogao da bude izveden. Vojne snage UN u Srebrenici su bile iz Holandije, koja je dio cionističke alijanse. Njihovo povlačenje omogućava nam da spojimo kockice i prepoznamo da su Srbima u BiH namjestili oni koji su stvorili uslove za masakr da bi bio opravdan ilegalni napad NATO-a na balkanske pravoslavne hrišćane. Prepoznajem veliki plan koji se sprovodi u ratovima koji su uslijedili nakon Srebrenice. Ovi ratovi su dozvolili cionističkom Zapadu da prigrli muslimane sa Balkana u politički, ekonomski i vojni zagrljaj iz kojeg nikada neće pobjeći. Balkanski muslimani su snažno zarobljeni i oni toga čak ni danas nisu svjesni. Ono što su cionisti uradili muslimanima na Balkanu sada rade Grčkoj.

* GLAS: Kako komentarišete pokušaj da britanskom rezolucijom u Savjetu bezbjednosti UN sva krivica za zločine u Srebrenici bude pripisana Srbima i da budu proglašeni odgovornim za genocid?

HOSEIN: Predlaganjem rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN, Velika Britanija je djelovala u ime misteriozne alijanse Jevreji - hrišćanski cionisti koja danas kontroliše vlast i moć u zapadnoj civilizaciji. NATO je vojna ruka ove alijanse, koja je uzela pravoslavne hrišćane i muslimane za svoje prioritetne mete. 

* GLAS: Šta bi se dogodilo da Rusija nije uložila veto na britansku rezoluciju?

HOSEIN: Da Rusija nije uložila veto na rezoluciju o Srebrenici, svi pravoslavni hrišćani bi zvanično bili označeni kao nacija odgovorna za činjenje genocida nad muslimanima u BiH. Onda bi rezultat bio predvidiv. Uzajamna mržnja među muslimanima i pravoslavnim hrišćanima u tom dijelu svijeta ne samo da bi porasla, već bi ostala i permanentna bez ikakve nade za bilo kakav budući mir i pomirenje. Britanska rezolucija o Srebrenici je imala za cilj, između ostalog, da sabotira bilo kakvu mogućnost pomirenja, mira i prijateljstva između muslimana i pravoslavnih hrišćana na Balkanu. Rezolucija je imala i cilj u kontekstu planova NATO-a za rat protiv Rusije. Veliki plan je skovan da privoli muslimane na Balkanu i u Ruskoj Federaciji da se pridruže vojnim snagama NATO-a koje bi vodile rat protiv Rusije. Ukoliko se nešto tako ikada desi, to bi onda bio drugi cionistički uspjeh, koji bi dopunjavao cionistički uspjeh sa Islamskom državom.

Bogata karijera

Šeih Imran Nazar Hosein je završio studije na univerzitetima u Karačiju, Kairu i Ženevi.

Na početku karijere radio je u Ministarstvu inostranih poslova Trinidada i Tobaga, da bi se zatim posvetio islamu. Desetak godina je živio u Njujorku, gdje je osim dužnosti imama u džamiji Dar al-Kuran na Long Ajlendu radio i kao direktor islamskih studija u Zajedničkom komitetu muslimanskih organizacija sa područja Njujorka, držao predavanja na američkim i kanadskim univerzitetima i aktivno učestvovao u međuvjerskom dijalogu, prije svega, sa hrišćanima i Jevrejima.

Autor je većeg broja knjiga koje su veoma čitane u svijetu, a posljednjih decenija drži veoma posjećena predavanja širom svijeta. Zalaže se za bliske odnose između islama i pravoslavlja i veliki je protivnik ekstremnih shvatanja i ekstremnih krugova u islamu. Sa tom misijom 15. oktobra stiže u Beograd, gdje će održati predavanja na Pravnom fakultetu, razgovarati sa rukovodstvom Islamske zajednice u Srbiji i posjetiti neke od pravoslavnih manastira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana