Шеф обавјештајне службе БиХ добио држављанство Хрватске

Агенције
Шеф обавјештајне службе БиХ добио држављанство Хрватске

Загреб - Донедавни директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ (ОБА) Алмир Џуво добио је 2006. године, док је био на челу те институције, држављанство Хрватске, објавили су хрватски медији, наводећи да је невјероватно да је први обавјештајац једне добио држављанство друге државе.

- На ову изненађујућу информацију долази још једна - директор хрватске Противобавјештајне агенције (ПОА) тада је био лидер ХДЗ-а и први потпредсједник Владе Хрватске Томислав Карамарко. У свакој сувереној и уређеној држави којој је национална безбједност један од приоритета то откриће би изазвало не само истрагу већ тренутна хапшења и суђења због велеиздаје. Како је могуће да је Џуво прошао обавезну провјеру ПОА - пише у тексту, који је објавио портал "Дневно.хр".

Џуво је био лични возач ратног министра унутрашњих послова РБиХ Алије Делимустафића, који је уплетен у више криминалних афера, због чега је био ухапшен 2013. године, а доводи се и у везу с ратним злочинима и довођењем муџахедина у БиХ. Осим тога Џуву повезују и са бројним другим сумњивим личностима, али му то није била препрека да крајем прошле године буде именован за амбасадора БиХ при НАТО-у у Бриселу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана