Sedam miliona za poplavljene

Željka Domazet
Sedam miliona za poplavljene

Sarajevo - Predsjedništvo BiH utvrdilo je juče na vanrednoj sjednici Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o budžetu institucija BiH za ovu godinu, kojim je za pomoć poplavljenim područjima predviđeno oko sedam miliona maraka.

Isti iznos za sanaciju štete od poplava bio je planiran i u nacrtu koji je sačinio Savjet ministara BiH, a članovi Predsjedništva BiH nisu imali nikakvih intervencija na dokumentu koji je ustanovio Savjet ministara.

- Ovaj prijedlog je upućen Parlamentu BiH na usvajanje po hitnoj proceduri, što znači da na njega ne mogu biti ulagani amandmani - kazali su u Sekretarijatu Predsjedništva BiH.

Prijedlog Predsjedništva BiH stigao je u Sekretarijat Parlamenta BiH nakon što je održana proširena sjednica Kolegijuma Predstavničkog doma.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH zakazana je za danas i ukoliko budžet po hitnoj proceduri bude usvojen, time se stvara mogućnost da se razmatra i na sjednici Doma naroda, koja je zakazana za sutra. Na taj način bilo bi omogućeno usvajanje izmjena budžeta prije godišnjeg odmora i novac bi brže stigao do poplavljenih područja.

 

Opširnije čitajte u štampanom ili elektronskom izadnju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana