Себија Изетбеговић међу кандидатима СДА за члана Предсједништва БиХ

klix.ba
Себија Изетбеговић међу кандидатима СДА за члана Предсједништва БиХ

Сарајево - Себија Изетбеговић, супруга предсједника Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића, је судећи према расположењу унутар странке извјестан кандидат за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа на предстојећим општим изборима.

Најмање четири општинска одбора су, према писању Журнала, дала подршку и предност Себији Изетбеговић у односу на остале кандидате, током унутарстраначке номинације СДА-овог кандидата за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа.

Професорица Себија Изетбеговић засад ужива, наводе извори Журнала, подршку општинских организација Илиџе, Вареша, Фојнице, као и једног одбора с подручја Републике Српске.

Очекивано је да ће Себија Изетбеговић такође уживати подршку Асоцијације жена СДА и Асоцијације ФАТМА, као и велику подршку општинских одбора СДА из Сарајева.

Општинска организација СДА из Фојнице је, како сазнајемо, поред Себије Изетбеговић предложила и Шефика Џаферовића и Дениса Звиздића.

Такође, сазнајемо да ће у данас, 27. априла, бити одржана трибина СДА у Кључу, а Асоцијација жена СДА позвала је Себију Изетбеговић на тај скуп. Ипак, долазак је отказала због раније преузетих обавеза, па ће се на скупу појавити Шефик Џаферовић.

Подсјећамо, предсједник СДА Бакир Изетбеговић раније је навео четири потенцијална кандидата за члана Предсједништва из реда бошњачког народа, међу којима су били Денис Звиздић, Сафет Софтић, Шефик Џаферовић и Адил Османовић.

Сафет Софтић је раније за klix.ba казао да ће 26. маја на конвенцији странке званично бити промовисан кандидат СДА за члана Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана