Савјет министара БиХ усвојио механизам координације

Ж. Д.
Савјет министара БиХ усвојио механизам координације

Сарајево - Савјет министара БиХ усвојио је јуче одлуку о систему координације процеса европских интеграција у БиХ.

Овом одлуком дефинишу се институционални и оперативни систем и начин остваривања координације институција у БиХ на спровођењу активности у вези с процесом интегрисања земље у ЕУ, те заједничка тијела у оквиру система координације, њихов састав, надлежности и међусобни односи.

Системом координације уређује се и начин остваривања комуникације између институција у БиХ с циљем обезбјеђивања и изношења усаглашеног става испред БиХ у комуникацији с институцијама ЕУ.

- Координација процеса европских интеграција подразумијева активности које се спроводе с циљем обезбјеђивања што већег степена усклађености и кохерентности у раду институција свих нивоа власти у БиХ - саопштио је Савјет министара.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је да је механизам координације усвојен једногласно.

- Томе је допринио састанак ентитетских премијера и нас из Савјета министара који је одржан прије неколико дана. Тада је усаглашен текст механизма координације и Влада РС је то већ усвојила, а Влада ФБиХ требало би да то учини сутра - рекао је Шаровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана