Savez za promjene puca zbog gradonačelnika u Trebinju

Vedrana Kulaga
Savez za promjene puca zbog gradonačelnika u Trebinju

Trebinje - Savez za promjene u Trebinju u potpunom je raspadu, a umjesto saradnje stranaka koje ga čine, došlo je do otvorenog sukoba između čelnika NDP-a i PDP-a Slobodana Šarabe i Slavka Vučurevića.

Iako su pomenute dvije stranke u koaliciji na nivou RS i BiH, Šaraba je u petak na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao i potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović, rekao da Gradski odbor te stranke u Trebinju neće podržati kandidaturu Vučurevića za gradonačelnika na lokalnim izborima iduće godine.

- Vučurević je najveći promašaj Saveza za promjene i ne možemo mu dozvoliti novi mandat. Vučurević je ličnost koja ne može dobiti izbore, jer veoma loše radi i miješa politiku i lične stvari - naglasio je Šaraba i dodao da trebinjski NDP neće podržati ni kandidaturu Emira Kusturice za gradonačelnika, jer on nije Trebinjac.

Vučurević je kazao da ako se Šaraba nešto pita, neka ne dozvoli njegovu kandidaturu.

Vučurević je bez dlake na jeziku odgovorio Šarabi da se njega ništa ne pita.

- A pošto se on ne pita, nije ni bitno šta kaže. Bilo šta što izjavi Šaraba je nebitno i za NDP i za građane Trebinja. On je mrtva politička ličnost do koje niko ne drži - rekao je Vučurević.

Kaže da još ne zna ko će biti kandidat za gradonačelnika i da li će ponovo njemu biti ukazano povjerenje.

- Savez za promjene će sigurno imati jednog kandidata, a ko će to biti o tom potom - rekao je Vučurević i podsjetio da ga NDP nije podržao ni na prethodnim izborima.

Krsmanović kaže da sa spiskom kandidata treba da izađu i SDS i NDP i pronađu najbolje rješenje.

- Stranački odbori mogu imati stav, ali će konačnu odluku donijeti stranački vrhovi. Svaki opštinski odbor ima svoju politiku. Tako je i SDS sada u Foči u saradnji sa SNSD-om. Stav trebinjskog odbora NDP-a će biti uzet u obzir u budućim dogovorima. Ako Vučurević i bude kandidat, tražićemo načine da opšti interes nadvlada lične animozitete i trzavice - rekao je Krsmanović i dodao da i Šaraba, kao iskusan političar, može biti jedan od ljudi koji bi mogao biti predložen za prvog čovjeka najjužnijeg grada Srpske.

Stav SDS-a u vezi sa Šarabinim izjavama i kandidatom za gradonačelnika u petak nismo uspjeli da saznamo, jer se prvi čovjek te stranke u Trebinju Vidomir Begenišić nije javljao na telefon.

Drašković

Slobodan Šaraba je rekao da i vlast i opozicija u Trebinju sve više svojataju predsjednika koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljuba Draškovića nakon najave o njegovim milionskim investicijama.

- Žele da se pred izbore slikaju sa njim - kazao je Šaraba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana