Савез за промјене пуца због градоначелника у Требињу

Ведрана Кулага
Савез за промјене пуца због градоначелника у Требињу

Требиње - Савез за промјене у Требињу у потпуном је распаду, а умјесто сарадње странака које га чине, дошло је до отвореног сукоба између челника НДП-а и ПДП-а Слободана Шарабе и Славка Вучуревића.

Иако су поменуте двије странке у коалицији на нивоу РС и БиХ, Шараба је у петак на конференцији за новинаре, којој је присуствовао и потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић, рекао да Градски одбор те странке у Требињу неће подржати кандидатуру Вучуревића за градоначелника на локалним изборима идуће године.

- Вучуревић је највећи промашај Савеза за промјене и не можемо му дозволити нови мандат. Вучуревић је личност која не може добити изборе, јер веома лоше ради и мијеша политику и личне ствари - нагласио је Шараба и додао да требињски НДП неће подржати ни кандидатуру Емира Кустурице за градоначелника, јер он није Требињац.

Вучуревић је казао да ако се Шараба нешто пита, нека не дозволи његову кандидатуру.

Вучуревић је без длаке на језику одговорио Шараби да се њега ништа не пита.

- А пошто се он не пита, није ни битно шта каже. Било шта што изјави Шараба је небитно и за НДП и за грађане Требиња. Он је мртва политичка личност до које нико не држи - рекао је Вучуревић.

Каже да још не зна ко ће бити кандидат за градоначелника и да ли ће поново њему бити указано повјерење.

- Савез за промјене ће сигурно имати једног кандидата, а ко ће то бити о том потом - рекао је Вучуревић и подсјетио да га НДП није подржао ни на претходним изборима.

Крсмановић каже да са списком кандидата треба да изађу и СДС и НДП и пронађу најбоље рјешење.

- Страначки одбори могу имати став, али ће коначну одлуку донијети страначки врхови. Сваки општински одбор има своју политику. Тако је и СДС сада у Фочи у сарадњи са СНСД-ом. Став требињског одбора НДП-а ће бити узет у обзир у будућим договорима. Ако Вучуревић и буде кандидат, тражићемо начине да општи интерес надвлада личне анимозитете и трзавице - рекао је Крсмановић и додао да и Шараба, као искусан политичар, може бити један од људи који би могао бити предложен за првог човјека најјужнијег града Српске.

Став СДС-а у вези са Шарабиним изјавама и кандидатом за градоначелника у петак нисмо успјели да сазнамо, јер се први човјек те странке у Требињу Видомир Бегенишић није јављао на телефон.

Драшковић

Слободан Шараба је рекао да и власт и опозиција у Требињу све више својатају предсједника концерна "Свислајон Таково" Родољуба Драшковића након најаве о његовим милионским инвестицијама.

- Желе да се пред изборе сликају са њим - казао је Шараба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана