Savanović ostaje u fotelji direktora

M. Mi.
Savanović ostaje u fotelji direktora

Doboj - Nadzorni odbor „Željeznica RS“ produžio je juče mandat upravi ovog preduzeća za još dva mjeseca.

Vršiocu dužnosti generalnog direktora Draganu Savanoviću i vršiocima dužnosti direktora sektora za poslove infrastrukture i operacije Bošku Preliću i Bojanu Ristiću mandat je isticao danas.

- Još nećemo raspisivati konkurs jer su „Željeznice“ u procesu restrukturiranja i čeka se i odobrenje novca od Svjetske banke za izmirenje dugova preduzeća prema radnicima. Ne znam da li će se uopšte sadašnji direktori i prijaviti kada bude raspisan konkurs, jer nemaju dobre poslovne rezultate - kazao je predsjednik Nadzornog odbora „Željeznica“ Ratko Đuričić i dodao da ne može ni da kaže kada bi mogao biti raspisan konkurs.

Na sastanku je bilo riječi i o preraspoređivanju rukovodilaca u sektoru za poslove operacija, a Đuričić je naveo da je zaključeno da iza smjene devet direktora sektora, sekcija i šefova nema političke pozadine.

- Niži rukovodioci uopšte nisu ni zainteresovani za reforme. Sve je urađeno s ciljem postizanja veće efikasnosti. Razgovarali smo i o poslovanju preduzeća u prvih devet mjeseci ove godine i planovima za idući period - kazao je Đuričić.

„Željeznice RS“ su u prvih devet mjeseci ove godine poslovale sa gubitkom od 7,7 miliona, a akumulirani gubitak preduzeća dostigao je iznos od 91,6 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana