Савановић: Гламочакове тврдње нису тачне

Срна
Савановић: Гламочакове тврдње нису тачне

Бањалука - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је данас Срни да нису тачне тврдње посланика СДС-а у Народној скупштини Недељка Гламочака да Влада није испунила обећање да ће уважити радни стаж у двоструком трајању да би припадници борачких категорија који немају 15 година стажа остварили право на пензију.

“Невјероватно је да Гламочак, који је предсједник скупштинског Одбора за праћење стања борачко-инвалидске заштите, овако нешто говори. Лица која нису имала 15 година осигуравајућег стажа, а била су у рату, имају право на најнижу пензију, односно редовна мјесечна примања и ту је одлука Владе Српске недвосмислена”, истакао је Савановић.


Он је нагласио да је све ово договорено са Борачком и невладиним организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата.

“Недвосмислена је одлука Владе да ратни стаж буде збрајан дупло уз године осигуравајућег стажа за лица која нису имала 15 година осигуравајућег стажа, а била су у рату. Ако збир дуплог ратног учешћа и година осигуравајућег стажа износе 15 година и више имају право на најнижу пензију сваког мјесеца. О каквој једнократној помоћи Гламочак говори. То су неозбиљне изјаве и политизација свега”, закључио је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана