Sastanak Čovića i Guteresa u Njujuorku

Srna
Sastanak Čovića i Guteresa u Njujuorku

Sarajevo - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović prenio je danas u Njujorku generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu da je BiH trenutno u procesu sveobuhvatnih reformi, iako je svjesna da njene ambicije možda neće odgovarati njenim kapacitetima, te da su pred njom brojni izazovi.

"Zbog toga je BiH spremna za učenje iz pozitivnih iskustava drugih zemalja", rekao je Čović tokom sastanka sa Guteresom na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.


Čović je informisao Guteresa o visokom nivou saradnje sa Kancelarijom rezidentnog koordinatora UN-a i rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH.

On je dodao da BiH visoko cijeni pomoć koju ova kancelarija, ali i ostale specijalizovane agencije UN pružaju BiH, posebno u oblasti ekonomskog razvoja i u kontekstu implementacije Agende 2030.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je na sastanku bilo riječi i o učešću BiH u mirovnim operacijama UN, te da je ukupno 45 službenika BiH u mirovnim misijama UN kao direktan doprinos očuvanju svjetskog mira i stabilnosti.

Čović je pozvao Guteresa da posjeti BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana