Saslušani svjedoci protiv Mahmuljina

G. M.
Saslušani svjedoci protiv Mahmuljina

Sarajevo - U Tužilaštvu BiH juče je saslušano nekoliko svjedoka koji terete ratnog komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba Mahmuljina za ratne zločine u Vozući kod Zavidovića počinjene u septembru 1995. godine, kada su pripadnici odreda "El mudžahedin" ubili nekoliko desetina zarobljenih srpskih civila i vojnika, saznaje "Glas Srpske".

Odred "El mudžahedin" bio je u sastavu Trećeg korpusa i pod komandom Mahmuljina, za kojeg postoje video-dokazi, dokumenta i svjedoci da je izdavao naređenja u operaciji zauzimanja Vozuće i pri tom direktno sarađivao s komandantima "El mudžahedina".

Sagovornik "Glasa" blizak Tužilaštvu BiH kaže da je optužnica protiv Mahmuljina već napisana na osnovu dosadašnje istrage i da će nakon saslušanja svjedoka uskoro biti podignuta.

Bivši potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo podnio je početkom godine, uz brojne dokaze, prijave protiv Mahmuljina i predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Šefika Džaferovića zbog sumnje da su počinili ratne zločine.

Istragu protiv njih u martu je obustavio tužilac Kasim Halilčević, kojem je taj predmet dodijeljen iako nikad nije radio ni na jednom predmetu ratnih zločina. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić tada je rekao da se protiv Mahmuljina vodi predmet koji nije vezan za Kebinu prijavu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana