Шаровић и Мектић крију број запослених и националну структуру

ATV
Шаровић и Мектић крију број запослених и националну структуру

Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара и Драган Мектић, министар безбједности у Савјету министара БиХ, крију број запослених и њихову структуру у својим министарствима.

Шаровић и Мектић су се оглушили на питање Љиље Зовко, делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, да јој се доставе подаци о броју запослених, њиховој стручној спреми, радном мјесту, функцијама, локацији радног мјеста, националности, датуму заснивања радног односа, те врсти радног односа.

И по истеку свих могућих рокова, Мирко Шаровић и Драган Мектић нису доставили тражене податке.

Љиљана Зовко исто питање упутила је и Регулаторној агенцији за комуникације БиХ и Министарству цивилних послова у Савјету министара БиХ, на чијем челу се налази Адил Османовић.

У одговору Регулаторне агенције за комуникације, између осталог, стоји да је у тој агенцији укупно запослен 121 радник. Од тог броја Бошњака је 56, Срба 31, Хрвата 19, осталих седам и неопредјељених осам. 

Министарство цивилних послова, у свом одговору је навело да је у том министарству запослено укупно 148 радника. Од тога је седам запослених по посебном статусу, 100 је државних службеника, а 41 су запосленици.

У Министарству цивилних послова је 68 Бошњака, Срба 59, Хрвата 19 и осталих и неопредјељених два.

Колико је запослених и која је њхова национална опредјељеност, у Министарству спољне трговине и економских односа и Министарству безбједности, Љиља Зовак није добила одговор, а по свему судећи од Мирка Шаровића и Драгана Мектића и неће.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана