Šarović i Mektić bez saznanja o prijemu za Halilovića

Srna
Šarović i Mektić bez saznanja o prijemu za Halilovića

Sarajevo - Ministri spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i bezbjednosti Dragan Mektić izjavili su danas Srni da nisu upoznati o zaključku Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da bi članovi Savjeta ministara trebalo da organizuju prijem "u čast" direktora i osnivača sarajevskog Muzeja ratnog djetinjstva Jasminka Halilovića.

Šarović je rekao da o inicijativi nije zvanično upoznat niti se to pitanje nalazi na dnevnom redu naredne sjednice Savjeta ministara.


"U svakom slučaju, nemam namjeru biti dio bilo kakve organizacije u vezi sa navodnim prijemom", rekao je Šarović.

Mektić je istakao da nije vidio taj zaključak Predstavničkog doma, ali da će onog momenta kada vidi o čemu je riječ provjeriti sve činjenice u vezi s tim zaključkom.

"Ako je to nešto što se ni na koji način ne može dovesti u pitanje s aspekta moralnosti i zakonitosti, apsolutno nemam nikakav problem da svakom čovjeku u ovoj državi odam bilo koju počast za humanitarni rad, za predanost izgradnji dobrih međunacionalnih odnosa i tolerancije", poručio je Mektić.

Ali, istakao je on, ako je to nešto što je opterećeno ratnom prošlošću i što se na bilo kakav način može povezati sa nečovječnim postupanjem, koje u sebi može sadržavati i određene elemente nekog krivičnog djela, onda apsolutno neće stati iza toga niti ikome takvom odavati počast, bez obzira o kakvom je zaključku parlamenta riječ.

Prema njegovim riječima, ako takve dileme ne postoje, i najmanji gest koji je sam po sebi human i ljudski, treba podržati.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je Srni da nema komentar na pomenuti zaključak Predstavničkog doma.

Predstavnički dom je na sjednici 31. januara donio zaključak da ovaj dom uputi čestitku Haliloviću, jer je zbog osnivanja Muzeja ratnog djetinjstva u Sarajevu uvršten na Forbsovu listu mladih lidera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana