Шаровић: Отклоњена претпосљедња препрека за приступање WTO

Срна
Шаровић: Отклоњена претпосљедња препрека за приступање WTO

Сарајево - БиХ је постигла договор са Бразилом о приступању Свјетској трговинској организацији (WTO) само неколико дана након што је исти договор постигнут и са Украјином.

То је Срни потврдио министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Он је напоменуо да су, након прошлоседмичних завршних преговора у Женеви о приступању БиХ WTO и изражене подршке свих земаља чланица ове организације, преостали још само завршни преговори са Русијом.

"На један смо корак. Преостало је да преговарамо са Русијом и она је посљедња у овим билатералним преговорима. Сада сам још више убијеђен да ћемо до краја године постати пуноправна чланица", истакао је Шаровић.

Он је нагласио да ће корист од потписивања чланства бити велика, с обзиром да ће БиХ добити приступ новим тржиштима, те да ову привилегију до сада нису оствариле све сусједне земље.

Према ријечима министра, са Русијом је завршено пола посла, јер је постигнута сагласност по питању одлуке о квалитету течних нафтних горива, односно могућности да руске компаније могу да продају и да, по угледу на друге земље, гориво са већим квалитетом буде означено на бензинским пумпама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана