Šarović, Mektić i Crnadak kandidati za ministre

Srna
Šarović, Mektić i Crnadak kandidati za ministre

Banjaluka - Mirko Šarović /SDS/ kandidat je za ministra trgovine i ekonomskih odnosa, te za zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Dragan Mektić /SDS/ kandidat je za ministra bezbjednosti BiH, a Igor Crnadak /PDP/ za ministra inostranih poslova, rekao je danas predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Boris Jerinić /SDS/ kandidat je za zamjenika ministra odbrane BiH, Predrag Jović /SDS/ za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, a Đorđe Miličević /NDP/ za zamjenika ministra civilnih poslova BiH, rekao je Bosić novinarima u Banjaluci.

Bosić je rekao da su predsjedniku Komisije za izbor Savjeta ministara BiH u parlamentu BiH predata imena kandidata za ministre i zamjenike ministara u budućem Savjetu ministara BiH.

On je rekao da predloženi kandidati predstavljaju spoj iskustva, znanja, mladosti i energije.

"Savez za promjene u budućem Savjetu ministara BiH očekuje otvaranje reformskih procesa, promjena na nivou BiH u vidu funkcionisanja institucija koje bi trebalo napokon da postanu servis građana", istakao je Bosić.

On je rekao da se očekuje da će konačno biti otvoreni procesi koji će dovesti do borbe protiv korupcije i kriminala u BiH.

"Savez za promjene očekuje saradnju i sa Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH i Vladom Brčko distrikta, a sve u cilju boljeg života građana i bolje budućnosti na ovim prostorima", zaključio je Bosić.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je da je sa predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem, PDP-a Mladenom Ivanićem i NDP-a Draganom Čavićem razgovarao o osnovnim programskim ciljevima i pravcima djelovanja u Savjetu ministara BiH.

"Dogovorili smo se da će pravci našeg djelovanja biti usklađeni sa programskim ciljevima koji su potpisani između stranaka koje će činiti parlamentarnu većinu na nivou BiH", rekao je Zvizdić.

On je istakao da su tri dominantna pravca - evropske integracije, reforma javne uprave i vladavina prava sa posebnim osvrtom na borbu protiv korupcije, terorizma i svih drugih oblika kriminala u BiH, te izrada reformske agende za socio-ekonomske reforme koja će se raditi u uskoj saradnji sa entitetskim i vladom Brčko distrikta.

Zvizdić je rekao da je zadovoljan sa predloženim kandidatima za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH.

"Mislim da ovi kandidati raspolažu potrebnim znanjima, vještinama i kompentencijama da mogu adekvatno odgovoriti zadacima koji će ih čekati kada budu imenovani na funkcije u narednih deset dana", zaključio je Zvizdić.

Lideri PDP-a Mladen Ivanić, SDS-a Mladen Bosić i NDP-a Dragan Čavić danas su nakon sastanka sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem i predsjednikom Komisije za izbor Savjeta ministara BiH u parlamentu BiH predstavili kandidate za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana